Innerlijke Familie?

Elke keer als ik een vriend of vriendin vertel over deze opleiding zie ik een kleine herkenning. Familie, ja, maar je innerlijke?

Mijn eerste neiging…, nee, laat ik het anders zeggen:

Mijn innerlijke man springt dan voortvarend naar voren en begint uit te leggen hoe deze coachmethode, ontwikkeld door Arienne Klijn, in elkaar zit. Fijn, kennis delen!

Al snel echter klinkt er in mij een klein stemmetje “Boeie!”. Mijn innerlijke jongetje. Hij haakt af. Theorie, pfff, saai.

Dat afhaken gebeurde zeker niet tijdens de vier lesdagen van de basisopleiding.

Wonderlijke dagen waren het. Heerlijke dagen. Vermoeiende dagen. Maar vooral ook vier gezellige dagen, waarin openheid en veiligheid centraal stonden. Vond mijn innerlijke meisje erg prettig.

Ik ben enthousiast. Echt! Waarom? Het is een aansprekende werkvorm, die het wezen van de mens op een heel praktische manier uitbeeldt. Eigenlijk spiritueel en geaard tegelijk, zo fijn.

In een gezond gezin werkt namelijk de intuïtie van de innerlijke vrouw goed samen met de zakelijke daadkracht van de man, waardoor de kinderen alle ruimte krijgen om gewoon te zijn -prettig voor mijn meisje- en te ravotten -vindt mijn jongetje best cool-.

Nu wil je vast wel weten wat ik er zelf van op heb gestoken? Geen probleem, dat wil mijn innerlijke man je best vertellen:

Ik heb door deze basisopleiding een helder inzicht gekregen in mijn eigen innerlijke familie, welke schilden ik wanneer voorop zet, of eigenlijk in zou willen zetten… Maar mijn grootste winst is toch vooral het inzicht in de rol van mijn innerlijke vrouw.

Door haar meer aandacht te geven, haar te erkennen in haar aanwezigheid en het belang van haar rol, kwam mijn innerlijke vrouw elke lesdag weer meer naar voren. Zorgzaam als zij is, gaf zij mijn innerlijke meisje dikke knuffels en mijn innerlijke jongetje high fives.

Ondertussen kreeg mijn innerlijke man volop waardering voor zijn daadkracht -ik had mij toch maar mooi opgegeven- en strakke planning -ik kwam ook nog eens op tijd-.

Voel ik mij nu anders? Ja en nee. Ik voel mij vooral meer mijzelf. Ik herken meer mijn eigen kern. Een gezonde basis om weer verder op te bouwen en door te groeien.

innerlijke familie

 

Wil je meer informatie over deze methode? Kijk op innerlijkefamilie.nl!

Vond je het interessant en wil je op de hoogte blijven van mijn blogs? Schrijf je in en krijg om de week mijn Klip en klare weetjes in je inbox.
 * verplicht veld

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.