Angst is een slechte raadgever, een waarheid als een koe. Bij veel mensen zie ik dat ze hun angst uit de weg gaan, het afstoten. Dat lijkt in eerste instantie een prima reactie, de angst is weg, je kunt verder. Alleen, de angst komt terug, en wel precies op het moment dat je het echt niet kunt gebruiken en altijd onverwachts. Vaak zelfs nog groter dan de angst in eerste instantie was.

Maar wat dan? Mijn tip: accepteer en omarm je angst.

Een voorbeeld: zes jaar geleden ben ik gescheiden. Na een jaar heel gelukkig alleen (samen met mijn zoon) te zijn geweest, begon ik langzaamaan weer om mij heen te kijken. Alleen was toch maar alleen. Maar waar zoeken? Ik ben geen kroegtijger, integendeel. Collega’s en mede-ouders op schoolplein en de sportclub van mijn zoon trokken mij niet echt, beter gezegd, echt niet. Internetdaten, dus. Doodeng, vond ik het, echt afschuwelijk doodeng. Afspreken met wildvreemde mannen, spookbeelden van verkrachters, stalkers en oversekste moordenaars maakten de angst groter en groter. Waarschuwingen van vrienden hielpen hier ook niet echt bij.

Toch heb ik doorgezet. Ik accepteerde mijn angst en omarmde deze waardoor het omvormde tot een spanning voor het avontuur genaamd daten. Met kloppend hart ontmoette ik best bijzondere mannen, natuurlijk altijd op een neutrale plek (bijkomend voordeel: ik ontdekte weer nieuwe gezellige cafeetjes en restaurants). Na een aantal mislukte dates ontmoette ik de liefste man van de wereld, met wie ik nu alweer ruim twee jaar samenwoon.

Ik durf eigenlijk wel te zeggen dat je niet vooruit komt als je bij belangrijke beslissingen je laat leiden door je angst. Stel, je kunt niet meer groeien in je baan. Ga je op zoek naar iets nieuws of ga je kijken of je in hetzelfde bedrijf een andere functie kunt krijgen? Ontzettend eng om je veilige haven te verlaten en je in een nieuwe, onbekende omgeving te begeven. Maar is blijven een optie???Coach_Utrecht_Angst? Durf te vliegen

Kom uit je comfortzone! Ga de uitdaging aan!

Vond je het interessant en wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in en ontvang elke twee weken mijn Klip en klare Weetjes:
 * verplicht veld

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.