Vertrouwen. Vertrouwen in jezelf.

Het is de rode draad van mijn groei en ontwikkeling. En ik merk steeds weer: niet alleen van mij.

Vertrouwen gaat diep. Het is breed, het heeft zo ontzettend veel aspecten. Al een tijdje wil ik erover schrijven, maar iets houdt mij tegen. Iets? Tja, niet zomaar iets. Ik weet best wel wat het is:

Onzekerheid

Onzekerheid of iemand überhaupt wel geïnteresseerd is in wat ik schrijf. Of het wel klopt wat ik schrijf. Of het wel goed is. En wanneer het dan echt goed is.

Vraag jij je wel eens af: Hoe kom ik van die onzekerheid af? Ik wel, vaak genoeg. De afgelopen tijd heb ik ervaren, dat als je ervan af wilt, je jezelf een andere vraag kunt stellen:

Waar komt die onzekerheid vandaan?

Want, als je weet waar jouw onzekerheid vandaan komt, kun je het begrijpen, het in de ogen kijken en het omarmen. Niet van je afschuiven, maar accepteren. Acceptatie helpt je jouw onzekerheid om te zetten naar vertrouwen.

Ja, ja. Allemaal makkelijker gezegd dan gedaan! Want soms is het wel duidelijk waar het vandaan komt. Vaak genoeg, helaas, ook niet. Hoe kom je er dan achter?

Mij heeft het geholpen te mediteren, mij te laten lezen (een reading) en ook erover te praten (met een coach). Dit zelfonderzoek gaf mij het inzicht dat angst de bron is.

  • Angst om mijn neus te stoten
  • Angst om uitgelachen te worden
  • Angst om niet begrepen te worden
  • Angst om buiten de groep te vallen
  • Angst dat het mijn kop kost
  • Angst om verstoten te worden
  • Angst voor eenzaamheid

Poeh, best een rijtje zo. Lekker confronterend.

Herken jij één of misschien wel meer van deze angsten uit dit rijtje? Zie je dat ook jouw onzekerheid voortkomt uit zo’n angst? Super! Want dan kan ook jij die angst in de ogen kijken, even slikken, accepteren en weer doorgaan.

Zelfvertrouwen en onzekerheid, een gezellig stel. Onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit bewustzijn helpt mij om, elke keer dat die onzekerheid de kop opsteekt, mijn angst te omarmen en toch gewoon te doen wat ik van plan was.

“Het is zo en toch ga ik door!”

angst en onzekerheid

 

Wil jij ook van die onzekerheid af, herken je misschien al een angst, maar lukt het je -nog- niet om er stappen in te zetten? Je bent niet de enige die hiermee worstelt! Neem contact met mij op, dan kijken we of en hoe ik jou verder kan helpen.

Vond je het interessant en wil je op de hoogte blijven van mijn blogs? Schrijf je in en krijg om de week mijn Klip en klare weetjes in je inbox.
 * verplicht veld

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.