Het valt mij steeds weer op hoe druk iedereen het heeft. We moeten zo ontzettend veel. Anders gezegd, we houden heel veel ballen in de lucht.

Ik noem maar eens een paar ballen:

Je werk. Belangrijk! Het werk zelf en natuurlijk dat wat eromheen speelt: borrels, uitjes, overwerken, verjaardag(en) van collega’s.

Je partner. Heeft ook veel aandacht nodig, alhoewel dat er soms al bij inschiet.

Je kind(eren). Zorgtaken, regelzaken -school, tandarts, huisarts, spelen met vriendjes-, sport, muziekles en/of scouting en ga zo maar door.

Vrienden. Familie. Huisdier(en). Huishouden. Boodschappen. En dan wil je ook bijblijven op Facebook, Twitter en Instagram.

Mijn grote vraag nu: Waar is jouw bal? Hangt die in de lucht, samen met bovenstaande ballen, of ligt die op de grond?

Ik stel deze vraag niet zomaar. Mijn ervaring is namelijk dat deze bal meestal op de grond ligt. Heel soms wordt de bal even opgepakt, tot er door een van de andere ballen geroepen wordt.

Het is jongleren. En dat kan jij heel goed. Toch zijn het vooral de ballen van anderen die je in de lucht houdt. Heel makkelijk laat je jouw eigen bal liggen. Je staat altijd klaar voor anderen. Jij, jijzelf, bent minder belangrijk.

Herken jij dit?

Tuurlijk, gezin, werk en vrienden zijn ontzettend belangrijk. Ik ben de laatste om dat te ontkennen. Alleen is ergens de balans zoek geraakt. Jouw bal ligt op de grond. Stil, geen enkele beweging, geen energie.

Ballen in de lucht

Tijd voor jezelf is schaars. Die moet je maken. Die moet je willen maken.

Plan elke week een rustmoment voor jezelf in. Gebruik die tijd om te mediteren, te wandelen, te badderen, te dansen, echt iets doen voor en met jou alleen. Minimaal 10 minuten, beter nog een half uur, heerlijk als het zelfs een uur kan zijn.

Dit is jouw moment om weer even helemaal op te laden. Zodat ook jouw bal langzaamaan weer mee gaat doen in de lucht. Laat je mij weten of het je lukt en hoe dit voor je is?

Heb je dit al wel eens uitgeprobeerd, maar vind je het lastig die balans te vinden? Neem contact met mij op, dan kijken wij samen hoe jij vanuit veel meer rust ook jouw bal weer in de lucht kunt krijgen.

Met een warme groet,
Nicole Klip

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.