Wie ben jij?

Je bent hoogsensitief (HSP). Mocht jij jezelf niet zo noemen (wat ik heel goed begrijp), je herkent je in meerdere van de volgende eigenschappen:

 • Groot empatisch vermogen
 • Oog voor detail
 • Snel overprikkeld
 • Beleeft dingen intens
 • Wilt drukte vermijden
 • Tijd nodig voor reactie en herstel
 • Je wilt dat een gesprek ergens over gaat (je wilt de diepte in)
 • Sterk gevoel voor rechtvaardigheid.

Voelsprieten die altijd aan staan

Hoogsensitiviteit of HSP omschrijf ik graag als een persoon die ontzettend veel voelsprieten heeft. Voelsprieten die 80% van de tijd aan staan om informatie te verzamelen uit de omgeving om je heen. Informatie die je ook allemaal wil verwerken. Wat tijd en vooral veel energie kost. Heel veel energie.

Naast dat alles ben jijzelf ook in beweging in je persoonlijke ontwikkeling. Hoe kan jij jezelf daar op richten als al jouw voelsprieten zo bezig zijn met alles wat er in jouw omgeving gebeurt?

Een stap terug zetten om zo helder te kunnen zien wat het is waar je tegenaan loopt, is veel makkelijker gezegd dan gedaan. Want als je al de tijd en energie hebt, krijg je er maar geen grip op…

Dit is niet nieuw voor je

Het is zeker niet voor het eerst dat je bezig bent geweest met je persoonlijke ontwikkeling. Zelfhulpboeken, een (online) cursus, gesprekken met diverse hulpverleners, je bent met een of meerdere hiervan bekend.

Toch leidde het steeds maar niet tot een echt begrip van jezelf. Die diepere laag in jou bleef verscholen. Het bleef aan de oppervlakte.

Hoe lang blijf jij in dit kringetje ronddraaien?

Herken jij jezelf hierin?

Dit merk je

 • Je vraagt jezelf geregeld af waarom het bij jou nooit eens makkelijk gaat.
 • Een vulkaan die op uitbarsten staat, zo zou jij jezelf kunnen omschrijven. Maar je houdt je in. Bang als je bent voor de beerput die, eenmaal begonnen met voelen, dan volledig open gaat.
 • Merk je dat je in kringetjes rondloopt? Op zoek naar inzicht(en), helderheid en vooral grip op je leven?
 • Wat je ook probeert, je loopt steeds tegen hetzelfde aan.
 • Meer dan je lief is, krijg je te horen dat je zo gevoelig bent of je aanstelt.
 • Voel jij je onbegrepen, ongezien en niet gewaardeerd voor wie jij bent?

Hier verlang je naar

 • Je wilt het contact met jezelf, met je emoties voelen. Een contact dat je verloren hebt. Omdat je, empatisch als jij bent, jezelf keer op keer hebt aangepast aan de wensen van anderen.
 • Rust, erkenning en vooral ook herkenning.
 • Weten wat jou drijft, wat jouw richting is en hoe je daar grip op kunt krijgen.
 • Dat het bij jou ook eens makkelijk gaat.
 • Zelfwaardering, liefde voor jezelf. Oh, hoe graag zou je dat echt willen voelen!
ben jij dit lelijke eendje?

Je bent niet de enige!

Zo vaak hoor ik van mijn klanten dat ze dachten dat ze de enige waren. Ze zeiden keer op keer tegen zichzelf dat ze zich aanstelden. En dat het echt aan hen lag, waardoor ze zich zo beroerd en vooral ook moe voelden.

Ik wil je heel graag gerust stellen: 1 op de 5 mensen is hoogsensitief. 20 procent! Dat is echt veel.

Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor. Praten we er ook meer en meer over. En precies dat is wat niet alleen fijn is, maar het helpt ook ontzettend goed! In elk geval als er naar jou geluisterd wordt.

En dan bedoel ik dus echt geluisterd.

Zet jezelf niet aan de kant, waardeer je voor wie jij bent

Niet herkend worden voor wie jij bent, kan koud, grauw en ontzettend eenzaam voelen.

Steeds maar voelen zonder dat je het onder woorden kan brengen? Als geen ander weet jij hoezeer dat frustreert. Want jij, hoogsensitief als je bent, wil zo graag de diepte in. Tegelijkertijd weet je dat je als je op dat ‘iets’ geen grip krijgt, je ook niet verder kan.

Schakel mijn begeleiding in. Ik begeleid je naar inzichten en helderheid om wel grip te krijgen op jouw eigen beweging, zodat je de stap(pen) kan zetten waar jij zo naar verlangt.

Maak kennis met Nicole

Luisteren. Echt luisteren naar dat wat in de diepte zich afspeelt. Precies dat onbewuste helder krijgen, zodat je grip krijgt en weet wat belangrijk is voor jou. Dat is wat ik doe. Vanuit diverse invalshoeken.

Ik bied geen standaard coachtraject aan. Of een stappenplan van eerst een healing, dan een reading en dan coaching.

Bij mij draait alles om jou. We kijken samen naar jouw specifieke vraag. Waar heb jij nu behoefte aan?

Is dat een concrete vraag waar een reading direct helderheid aan geeft? Of mag je eerst in je lichaam zakken met de hulp van een healing?

Misschien is het zo’n wir-war in je hoofd dat je eerst behoefte hebt aan een -geheel vrijblijvend- inspiratiegesprek.

Neem contact op om te bespreken of en hoe ik jou verder kan helpen. Een (online) afspraak voor een inspiratiegesprek is zo gemaakt. Stuur een mail naar nicole@klipenklaarcoaching.nl, bel/WhatsApp 0647 820 313 of vul hieronder het contactformulier in.

Contactformulier

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.