Mag je stralen?

Mag jij stralen?

Een sterke verontwaardiging welt in mij op als ik lees dat stralen nu ook een jeukwoord genoemd wordt. Oké, misschien wordt stralen op dit moment veel gebruikt, maar om er nu jeuk van te krijgen? Wat ik vooral jammer vind, is dat het stempel jeukwoord er voor kan zorgen dat het niet meer gebruikt wordt. Terwijl het juist voorkomt in teksten die mensen willen inspireren om aan hun zelfontwikkeling en vooral hun zelfvertrouwen te werken.
foto's vol herinneringen en ontwikkeling

Foto’s vol herinneringen

Een onverwachte stapel foto's op mijn keukentafel brengt vele herinneringen naar boven. En geeft mij ook de gelegenheid om de ontwikkeling te zien die ik in de tussenliggende jaren heb doorlopen.
de kracht van je intentie

De kracht van je intentie

Wat is een schaamtevolle gebeurtenis uit je leven? En hoe kan je deze linken aan het nu? Twee boeiende vragen die bij mij een lang weggestopte herinnering naar boven halen. Nog steeds voel ik de schaamte in elk van mijn cellen als ik eraan terug denk. Toch deel ik het verhaal graag met jou. Lees maar waarom.
vertrouwen houden, ook (juist) als je niet weet wat er gaat gebeuren
,

Vertrouwen en niet-weten, een mooi duo

Vertrouwen en niet-weten zijn woorden die voor mij bij elkaar horen. Het moment dat je je overgeeft aan het niet-weten, heb je vertrouwen nodig dat wat er ook gebeurt, goed is. Dit betekent de controle loslaten. Toch ben en blijf jij de regisseur.
aandacht voor focus

Aandacht voor focus

Het blijft mij verbazen hoe je het ene moment volledig geconcentreerd aan het werk kan zijn en dan ineens door van alles afgeleid wordt. Alle reden om eens nader op focus in te gaan. Over dit onderwerp zijn vele boeken geschreven. Duidelijk dat ik niet de enige ben die wil weten hoe dit werkt. Mijn -snelle- conclusie is dat je voor verschillende taken, verschillende vormen van focus hebt.
Ik ben een pruttelpotje

Ik ben een pruttelpotje

Niet iedereen heeft gelijk het juiste antwoord of een briljante tekst. Bij sommige mensen duurt dit even. Zo ook bij mij. Hoewel ik lange tijd mijzelf hierom flink op de kop heb gezeten (dat moet toch sneller kunnen), weet ik nu dat ik tijd nodig heb. Net als een stoofpotje tijd nodig heeft om echt lekker te worden. Pruttelpotje, mijn nieuwe geuzennaam :).
de dromen van de 12 magische nachten tussen kerst en driekoningen hebben een voorspellende waarde
anders vooruitkijken naar het nieuwe jaar
,

Vooruitkijken anders

Kijk eens anders naar het nieuwe jaar. In dit blog geef ik je een manier om op een andere manier vooruit te kijken naar het nieuwe jaar.
echt contact met je hart vanuit pure liefde

Liefde voor je hart

Op een feestje in Amsterdam heb ik onverwacht een diep gesprek van hart tot hart met een gepensioneerde huisarts. Kern van ons gesprek is liefde voor je hart voelen. Een stap die voor velen echt lastig te maken is, zo merk ik in mijn praktijk.
een evenwichtige verbinding

Een evenwichtige verbinding

De wens om verbonden te zijn stamt uit de oertijd. Verbinding biedt zekerheid en veiligheid. Geen wonder dat we daarom zo op de omgeving gericht zijn. Iets waar je innerlijk meisje heel goed bij helpt. Je innerlijke jongetje is meer gericht op jouzelf, op je autonomie en levenskracht. Die twee in een prettig evenwicht, zorgt ervoor dat jij je goed met zowel jezelf als met anderen om je heen kan verbinden.