feestmaand december

December is dé feestmaand bij uitstek. Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw. Gezellige, fijne dagen. Met de hulp van de adventskalender, die ik steeds meer in de winkels zie (dagelijks een luikje openen met leuke plaatjes en/of kleine cadeautjes, de laatste op 24 december) is het zelfs elke dag tot Kerst een klein beetje feest. Zo wordt het in elk geval naar buiten gebracht in de reclame. Alleen, hoe is deze maand voor jou? Ik bekijk dit graag vanuit het perspectief van de innerlijke familie.

De feestdagen zijn geweldige dagen voor je innerlijke meisje. Dit zijn uitgelezen gelegenheden om samen te komen met gezin, familie en/of vrienden. Knus, sfeervol, gezelligheid, samenzijn. Echt haar ding, zeg maar ?.

Druk

Alleen, er ligt ook een druk op deze dagen. Een druk waar vele innerlijke meisjes niet zo goed tegen kunnen. Deze druk, noem het gerust stress, komt voort uit diverse dingen, bijvoorbeeld dat voor al die feestelijkheden wel nog van alles geregeld moet worden. Nu is dit regelen het terrein van je innerlijke man, dus fijn voor hem. Waar jouw meisje zich enorm druk om kan maken is het feit dat zij wil dat iedereen tevreden is. Dit kan met echt alles te maken hebben: met het eten, de locatie, de tijdstippen, en laten we zeker niet vergeten: de juiste combinaties van personen. Want ruzie is wel het laatste wat je innerlijke meisje wil, zij streeft altijd naar rust en harmonie is dan wel een belangrijke voorwaarde. 

Op dit soort momenten heb je je innerlijke vrouw hard nodig. Zij kan als geen ander de redelijkheid van alle plannen en wensen beoordelen. Ook weet zij hoe belangrijk het is om voldoende rustmomenten in te bouwen. Want de innerlijke meisjes kunnen het wel superleuk vinden om iedereen op de feestdagen te zien, juist omdat zij zo open staan, zijn dit ook erg vermoeiende activiteiten.

De feestmaand heeft 31 dagen…

Mijn innerlijke vrouw benadrukt graag dat de maand genoeg dagen heeft om afspraken in te plannen. En de officiële feestdagen zelf, tja. “Eerste, tweede, derde kerstdag. Ach joh, op vierde kerstdag kan je ook nog op bezoek bij je familie, waarom niet? Dus als we eerste kerstdag helemaal niets inplannen, in elk geval geen afspraak met anderen, dan is dat helemaal oké.”

Precies de geruststelling die -in dit geval mijn- innerlijke meisje nodig heeft om te ontspannen. Die afwisseling voelt goed: tijd met anderen én tijd voor jezelf, top!

Met dit in gedachten kan je innerlijke vrouw de innerlijke man vragen om alvast een schema in elkaar te draaien en actie te ondernemen door de afspraken te gaan maken. Ondertussen kan je jongetje met ideeën komen om de dagen mee te vullen. Dat vindt hij geweldig om te doen, want alleen zitten en praten, dat is …, dat is, tja, dat is gewoon saai.

Veel jongetjes hopen dan ook dat het op/rondom de feestdagen sneeuwt, of in elk geval vriest. Want dan kan je spelen in de sneeuw en/of schaatsen. En als dat niet kan, wat tegenwoordig steeds waarschijnlijker is (fluistert je innerlijke vrouw), dan weet hij vast wel iets anders te bedenken, bijvoorbeeld wandelen in onbekende gebieden, bowlen, kaarten …

Begrens je enthousiaste jongetje

Wel goed als je innerlijke vrouw al deze activiteiten in de gaten houdt en op tijd de man een seintje geeft om het jongetje te begrenzen, want voor je het weet zit de hele feestmaand volgepropt met activiteiten. En je meisje heeft ook rust nodig om bij te komen van alle drukte!

Zo worden de feestdagen een feest voor je hele innerlijke familie.

Hoe zorg je ervoor dat met de feestdagen je hele innerlijke familie tevreden is? Ga met je familie in gesprek en ontdek de diverse behoeftes

Hartelijke groet, Nicole ??‍♀️

PS Merk je dat je heel erg tegen de feestdagen aanhikt omdat het jou steeds zoveel energie kost? Een gesprek met je innerlijke familie kan heel veel duidelijkheid geven. Interesse? Bel of mail me (0647 820 313 of nicole@klipenklaarcoaching.nl).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.