Gisteren merkte ik weer hoeveel kracht er uit kan gaan van een hallo. Eigenlijk best een eenvoudige groet. Maar toch, het effect is zo groot.

Ik liep in mijn wijk en groette zo maar een mij tegemoet lopende man. Hij beantwoordde mijn groet met een knik en gelijk daarna met een glimlach. Breed glimlachend liep ik verder. Wat een heerlijk gevoel! Stralend liep ik verder. Ook een volgende voetganger groette ik, nu zelfs nog iets vrolijker. Zij reageerde op dezelfde manier. Ik voelde hoeveel warmte zo’n eenvoudige groet en glimlach kunnen verspreiden, niet alleen bij mij, maar ook bij een ander.Hallo!_Coach_Utrecht

Op Wikipedia lees ik dat het achterwege laten van een groet een teken kan zijn van vijandschap of minachting. Dat geldt natuurlijk voornamelijk voor bekenden van elkaar of als je aan elkaar wordt voorgesteld, maar zo kan het ook al overkomen als je groet naar een onbekende genegeerd wordt. Even voel je je gepasseerd, voel je weer hoe afgeschermd iedereen leeft in zijn eigen cocon.

Toch ga ik door met het begroeten van onbekenden. Dit korte menselijke contact geeft zoveel warmte en plezier, dat wil ik blijven doen!

Probeer het zelf ook eens en laat mij je ervaringen weten!

Vond je het interessant en wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in en ontvang om de week mijn Klip en klare Weetjes:
 * verplicht veld

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.