Klip en Klare tips

In de afgelopen jaren heb ik kennis gemaakt met vele methodes die helpen je innerlijke kracht te vinden. Om jou in je zoektocht te helpen, vind je hieronder een aantal klip en klare tips. 

Klip en klare Weetjes

Eens in de drie weken (ongeveer) verstuur ik een mail waarin ik inspirerende verhalen, inzichten en tips met jou deel. Bovendien houd ik je zo op de hoogte van de activiteiten van Klip en Klaar Coaching. Nieuwsgierig? Meld je dan nu hiervoor aan: 

Meditatie

Mediteren maakt je geleidelijk bewust van de enorme kracht die in je zit. Dit contact met jezelf, samen met de stilte van de meditatie, geven je een diep gevoel van rust. Je krijgt meer ruimte in je hoofd voor nieuwe ideeën en inzichten, je ontlaadt spanning en je krijgt weer energie.

Het is echt niet nodig om elke dag een half uur te mediteren. 5 minuten is al genoeg. Het kan ook gewoon tussen de bedrijven door: bijvoorbeeld op de wc of als je in de trein zit. Zorg er wel voor dat je niet gestoord kunt worden en zet je telefoon ook even op stil.

Op de pagina Meditatie vind je een aantal van mijn favoriete meditaties.

Wil je een dieper contact met je intuïtie? Schrijf je dan in voor een van de online trainingen van de Klip en Klaar Academie.

de Klip en Klaar Academie

Yoga

Yoga helpt je te ontspannen en je balans te vinden. Door de verschillende oefeningen voel je hoe de energie door je lichaam stroomt, terwijl je tegelijkertijd tot rust komt. In- en ontspanning tegelijk.

Er zijn vele soorten yoga, zelf vind ik de dru yoga de beste combinatie geven van zachte, vloeiende bewegingen met een gecontroleerde ademhaling. Samen met de ontspannende oefeningen en meditaties helpt dru yoga je stress te verminderen en een goede balans te vinden.

Dankbaarheid

Sta dagelijks stil bij zaken waar je dankbaar voor bent. Dit hoeft helemaal niet groots te zijn. Je kunt dankbaar zijn dat je een dak boven je hoofd hebt, dat er schoon water uit de kraan komt of dat de bloemen die bij je op tafel staan zo lekker ruiken. Het zijn vaak juist de kleine dingen die je een enorm groot geluksgevoel geven.

Vergroot het effect door het op te schrijven. Spreek hiervoor met jezelf een vast moment op de dag af. Zo’n 3 tot 5 punten is genoeg. Het geeft ook niet als je jezelf herhaalt. Het gaat om het ervaren van jouw eigen geluksmoment.

Inspiratie nodig? Ga doelloos wandelen

Zit je vast in je gedachten, heb je een schijnbaar onoplosbaar probleem? Mijn Klip en klare tip: een blokje om doet wonderen. Voor wandelen heb je maar een beperkte hoeveelheid aandacht nodig, ruimte genoeg over om je gedachten de vrije loop te laten.

Bovendien zorgt de beweging voor een actievere bloedsomloop, wat weer je creativiteit stimuleert. Ook je zintuigen worden scherper. Let er wel op dat het een  gewoon blokje om is, zonder enig doel. Dus niet even een boodschap doen of naar de bushalte lopen. Laat je ook zo min mogelijk afleiden, laat je telefoon thuis of zet hem op stil.

Imperfectie is perfect

Wees niet te streng voor jezelf. Je bent goed zoals je bent. Kijk eens naar een willekeurige bloem. Van een afstand lijken de blaadjes identiek, maar van dichtbij zie je kleine verschillen. Maar is de bloem daardoor lelijk? Nee! Het maakt de bloem juist uniek. Dit geldt ook voor jou: juist je imperfectie maakt jou perfect!

Klip en Klare tips - imperfectie

Heb je deze tips al toegepast en merk je dat dit toch niet voldoende is? Neem dan contact op met mij, dan kijken wij samen hoe ik jou kan helpen. Bel: 0647 830 313 of mail: info@klipenklaarcoaching.nl.

Je kunt ook je gegevens hieronder invullen, dan neem ik z.s.m. contact met jou op:

Voornaam (*)

Achternaam

Mailadres (*)

Telefoon

Onderwerp

Je vraag of extra informatie

Neem contact op met Nicole Klip

Tot gauw!
Nicole