jij bent kostbaar neem de tijd
Gisteren zat ik een middag in het ziekenhuis op de spoedeisende hulp met mijn vader (met wie het nu weer een stuk beter gaat ?). Dit is een behoorlijk drukke afdeling (logisch). Voor mij als begeleider echter stond de tijd daar stil.
 
Dit valt mij daar elke keer op (helaas was dit niet de eerste keer, als mantelzorger kom je er nog wel eens). Ik merkte dat ik al snel in een wachtstand stapte. Af en aan is er enige actie, waarna het wachten door gaat.
 
In deze relaxstand dacht ik aan het fenomeen ’tijd’ en met name hoezeer tijd als iets kostbaars wordt beschouwd.

Hoe kostbaar is de tijd?

Tja, ik zat in het ziekenhuis en kon dus niet werken. Dat kan je zien als kostbaar. Dit wordt over het algemeen ook als erg kostbaar gezien, denk maar aan de kreet: “tijd is geld”.
 
Tegelijkertijd was ik daar wel om mijn vader te helpen, dat is ook kostbare tijd, geen idee hoe lang hij nog te leven heeft en nu waren we toch weer een middag samen.
 
Alleen, is het dan de tijd die kostbaar is?
 
Of zou het kunnen zijn dat juist omdat wij roepen dat onze tijd kostbaar is, wij ons steeds zo haasten?
En ja, in een ziekenhuis is het haasten van een arts best handig, daar kan die snelheid er net voor zorgen dat de arts een leven redt.
 
In het dagelijkse leven waag ik het te betwijfelen dat de tijd kostbaar is. Die tijd is namelijk een constante. Jij niet.
 
Zo geredeneerd ben jij het die kostbaar is.
jij bent kostbaar neem de tijd
 
Jij bent kostbaar en degenen die jij liefhebt zijn kostbaar.
 
Ik werd in het ziekenhuis ‘gedwongen’ de tijd te nemen, om tijd door te brengen met mijn vader. En om tussen alle aandacht geven aan mijn vader door ook tijd aan mijzelf te besteden en goed voor mijzelf te blijven zorgen.
 
Niet de tijd is kostbaar. Jij bent het. Neem de tijd en zorg goed voor jezelf.
Nicole
PS Wil jij nu ook echt die tijd aan jezelf besteden en weet je alleen niet hoe en waar te beginnen? Neem contact met mij op (mail: nicole@klipenklaarcoaching.nl of bel/WhatsApp 0647 820313) en we maken een afspraak voor een inspiratiegesprek. Hierin bekijken we waar jij tegenaan loopt en hoe ik jou kan helpen. Of je nu wel of niet samen met mij verdere stappen zet, je gaat in elk geval geïnspireerd naar huis!
Tot gauw!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.