Deze week staat bij mij in het teken van blijven hangen. Ik kom niet vooruit, heb geen zin om in actie te komen. Uit ervaring weet ik dat als ik mij zo voel, ik een stap in mijn ontwikkeling aan het nemen ben. Alleen hik ik er tegenaan.

Een docent zei ooit tegen mij dat je ontwikkeling een soort vierkant wiel is. Je zit een tijdje op het goede spoor, tot je bij de hoek komt. Daar blijf je dan een tijdje heen en weer wikken -zeg maar hikken- tot je met een schok door bent.

Op naar de volgende stap.

Alleen dat hikken is zo ontzettend vervelend en kan ook nog eens lang duren. Natuurlijk is het je bewust zijn van deze stappen en fases al een eerste, maar je wilt door, die stap nemen, je wilt die hoek om!

Hoe geef je jezelf dan dat laatste zetje?

vierkant wiel duwen

Doe even heel wat anders. Ga ergens koffie drinken, bezoek een museum, ga onkruid wieden in de tuin. Het maakt niet uit, als het maar iets compleet anders is dan je normaal zou doen.

Een flinke wandeling of, iets intensiever, even lekker sporten, werkt ook heel goed.

Je haalt jezelf en je gedachten uit de dagelijkse routine en creëert een prettige afstand van dat waar je zo tegenaan loopt te hikken. Vaak krijg je tijdens je nieuwe activiteit ook een spontaan idee. En voor je het weet, draait je wiel door.

Ik koos dit keer voor een frisse herfstwandeling. De combinatie van beweging en inspirerende natuur was voor mij de juiste duw in de rug. Bijkomend voordeel, ik had weer een blogonderwerp ;).

Lukt het jou toch niet om die stap verder te zetten? Heb je het gevoel een steviger zetje nodig te hebben om jouw wiel te laten kantelen? Neem contact met mij op, dan kijken wij samen hoe ik jou verder kan helpen.

Met een warme groet,

Nicole

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.