Lente! Tijd van nieuw leven. Bomen in de knop, narcissen en krokussen vrolijken vele grasvelden op. Vogelkoren begeleiden elke zonsopgang. De dagen worden langer, de klok gaat weer een uur vooruit. Het zonnetje lokt iedereen naar het terras.

De lente heeft ook een belofte van ontluikende liefde in zich. Een prettig gevoel als je midden in het leven staat en van alles kan genieten.

Alles helemaal prima! Toch?

Ja, maar helaas niet als je alleen bent of midden in een scheiding ligt. Voor jou kan dit jaargetijde een extra zware confrontatie zijn. Verliefde paartjes in het park komen hard aan. Leuk op stap geweest met een vriendin, thuis zit je weer alleen op de bank. Niemand om te vertellen hoe gezellig het was.

Vraagt iemand hoe het met je is, slik je even maar je antwoordt dan toch maar “Goed”. Waarom die ander belasten met jouw ‘zielig zijn’. Dat is nergens voor nodig. Houd die schijn maar op.

Je bent toch ook niet zielig?

Je hebt het best voor elkaar. Leuk huis, leuke baan, leuke vrienden. Het heeft ook vele voordelen. Je hebt bijvoorbeeld je woning helemaal voor je zelf. Jij kan volledig bepalen hoe je het in wilt richten, overleg is niet nodig. Erg prettig.

Toch lijkt het ook wel of je dit gevoel niet mag hebben. Je voelt een bepaalde druk vanuit de maatschappij: alleen zijn hoort niet. En vooral nu niet. Het is lente, tijd om te genieten, verliefd te zijn en dat ook heel vaak te laten zien.

Dus hobbel jij maar door, zonder aan te geven hoe jij je eigenlijk voelt. Blijven glimlachen, het leven is een feestje.

Waarom eigenlijk? Wat win je hiermee? Waarom laat je niet zien hoe jij je écht voelt?

Het is best eng en ongemakkelijk om je kwetsbaar op te stellen. Heel herkenbaar. Tegelijkertijd lucht het ook op. Het laat zien hoe jij echt in elkaar zit, wat jou echt beweegt. Zo laat je eigenlijk zien hoe krachtig jij bent. Dat jij je wel durft te openen. Want denk je dat een ander altijd zo gelukkig is als hij laat zien?

 

Daarom mijn tip van de dag: open jezelf en vertel hoe jij je werkelijk voelt. En kijk maar eens wat voor prachtige gesprekken je dan plots hebt.

Lente

Ik ben heel benieuwd hoe het jou afgaat. Laat het me weten!

Lukt het je niet om de stap te zetten je te openen en wil je dit wel? Neem contact met mij op, dan kijken we hoe ik jou verder kan helpen.

Tot gauw!

Nicole

Vond je het interessant en wil je op de hoogte blijven van mijn blogs? Schrijf je in voor mijn Klip en klare Weetjes: * verplicht veld

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.