Maak kennis met Nicole Klip

Vrolijk, empathisch, scherp inzicht, lef… Enkele woorden die mij goed omschrijven. Alleen, zo ben ik niet altijd geweest. Lange tijd zat ik in een schulp, onzichtbaar voor velen. Vooral onzichtbaar voor mijzelf.

Het was een schulp waar ik mij relatief veilig in voelde. Onbereikbaar voor de vele triggers die mij zo vermoeiden. Zelfs dan voelde ik mij vaak moe, uitgeput. Omdat ik zo graag aan de verwachtingen van de mensen om mij heen wilde voldoen. Verwachtingen die ze meestal niet uit hoefden te spreken, ik voelde ze toch wel aan.

Mannelijk en vrouwelijk?

Tijdens mijn studies Zweedse en Spaanse letterkunde had ik uitgebreid aandacht besteed aan het beeld van vrouwen in literatuur. Na mijn afstuderen echter schoof ik dit volledig aan de kant. Hoe interessant ik het ook vond, ik wist helemaal niet hoe ik daar verder in kon. Wat ik zelf wilde, daar kon ik niet bij, dat zat diep weggestopt onder vele lagen stof. De enige optie die ik zag was in de voetsporen van mijn moeder stappen.

Nu, terugkijkend, kan ik zien hoezeer dit altijd al een belangrijk thema voor mij was. Gelukkig kwam jaren laten het systemisch werken aan de hand van de Innerlijke Familie op mijn pad.

Nicole Klip - helpt hooggevoelige / hoog sensitieve mensen aan rust in je hoofd

Ik was een kei in mijn vak: directiesecretaresse. Zorgen dat anderen, mijn managers en al mijn collega’s hun werk zo goed mogelijk konden doen. Ik werd gewaardeerd omdat ik zo goed aanvoelde wat nodig was. Dat ik hierbij mijn eigen grenzen keer op keer overschreed, nam ik op de koop toe. Dacht dat het erbij hoorde.

Nu ik op deze periode terugkijk, verbaast het mij dat ik het zo lang heb volgehouden. Ik had geregeld wel een gevoel dat er ‘iets’ niet klopte, maar door alles wat er van mij gevraagd werd, nam ik de tijd niet om hier echt naar te kijken. Daar waren een paar ingrijpende gebeurtenissen voor nodig.

In beweging

Mijn besluit te gaan scheiden van de vader van mijn zoon en de drastische wijzigingen op het kantoor waar ik werkte, waardoor mijn baan verdween, zetten mij aan tot denken en vooral tot in beweging komen.

Via de opleiding tot reader en healer kregen na alle ‘rationele’ jaren nu eindelijk mijn spirituele vaardigheden aandacht. Zo heerlijk en vooral bevrijdend om te ontdekken dat iets wat ik zo lang weg had gestopt, het lezen en verwoorden van de energie van anderen, zo’n krachtig talent van mij blijkt te zijn.

HSP & energetisch coach

De vaktechnische ontwikkeling richtte ik vooral op het professionaliseren van mijn coachingsvaardigheden. Een skill die ik al jarenlang tussen de bedrijven door had ingezet en die ik heel goed kan combineren met het energetische werk. Dat ik snel zie wat er onder het zichtbare ligt en dit op een heldere, scherpe en toch altijd vriendelijke wijze weet te verwoorden, blijkt een waanzinnig talent te zijn.

Stap uit je bubbel

De drijfveer zorgen voor anderen is gebleven. Wat veranderde is dat ik nu evengoed voor mijzelf zorg.

Persoonlijke ontwikkeling is grillig. Je groeit met horten en stoten. Niet alleen als klein kind, dit gaat je hele leven door. Veranderingen, of transformaties zoals ik ze liever noem, gaan in onregelmatige en veelal ook onvoorspelbare stappen en vaak heb je pas achteraf door dat het niet zomaar iets was wat jou overkwam.

Wat ik heerlijk vind, is dat er voor geestelijke groei de laatste jaren veel meer aandacht is. Lag het zwaartepunt voorheen vooral op intellectuele groei (“werk aan je vaardigheden!” en “kennis is macht”), ondertussen is spirituele groei een belangrijk onderdeel voor en in je ontwikkeling.

Ontwikkeling

Achteraf -ja, zucht, achteraf- zie je wel hoe elke gebeurtenis voor een volgende stap in je ontwikkeling zorgt, en hoe goed het was dat alles gebeurde. Op het moment zelf komen toch telkens gevoelens van mislukken, schuld en schaamte naar boven. Alles wat goed gaat, lijkt dan in het niets te verdwijnen.

Het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven, zo heb ik zelf keer op keer ervaren, is je op die momenten te laten coachen. Die begeleiding helpt enorm om jezelf de juiste vragen te blijven stellen en in beweging te blijven. Soms neem je dan een andere afslag dan verwacht, altijd blijkt het goed uit te pakken. 

Coaching geeft je helderheid en inzichten én begeleidt je om daadwerkelijk de door jou zo verlangde stap(pen) te zetten.

Dit zegt Marlies over mij

“Nicole is een warme en oprechte vrouw met een sterk ontwikkelde intuïtie. Zij staat met iedere vezel open om informatie te ontvangen en te geven. Dat Nicole zo warm en oprecht is, heb ik al de eerste keer dat ik met haar kennismaakte ervaren. Zij heeft een open en liefdevolle uitstraling.”

Op de pagina ‘Anderen over mij‘ vind je meer testimonials.

Hoogsensitiviteit

De afgelopen jaren is er gelukkig steeds meer aandacht voor hoogsensitiviteit (hooggevoeligheid, HSP) en introversie.

Liever dan een etiket op jezelf te plakken, zie ik je ontwikkeling als een ontdekkingsreis waarin je jouw hoge sensitiviteit anders gaat bekijken en het ook op een positieve manier voor jezelf inzet.

Toch is het niet altijd een eenvoudige reis. Je loopt geregeld tegen uitdagingen en soms ook tegen schijnbaar onoverkomelijke obstakels aan.

En het zijn precies deze hindernissen waarin ik mijn klanten begeleid om er overheen te stappen.

Ontwikkeling gericht op resultaat

Coaching en energiewerk is een hele sterke combinatie waarmee ik jou begeleid naar inzichten, zodat jij vanuit deze helderheid vol zelfvertrouwen verdere stappen in je ontwikkeling zet.

Wat hier altijd mee gepaard gaat, zeg maar gerust de bonus van coaching, is jezelf echte aandacht en liefde gunnen én geven.

Kies krachtig voor jouw ontwikkeling

Hoe lang nog blijf jij in dezelfde kringetjes doorlopen? Het voelt weliswaar aan als beweging, alleen weet jij, diep van binnen, dat je niet verder komt.

Maak, los van de rollen en verwachtingen, de keuze gericht op wie jij echt bent, zodat jouw binnen & buiten in overeenstemming zijn, in lijn met wie jij in de kern bent.

Volg je hart en neem je ontwikkeling in eigen hand

Kies nu voor helderheid en stap in een persoonlijk, echt op jou gericht traject.

Maak kennis met Nicole

Neem contact op om te bespreken of en hoe ik jou verder kan helpen. Een (online) afspraak voor een inspiratiegesprek is zo gemaakt. Stuur een mail naar nicole@klipenklaarcoaching.nl, bel/WhatsApp 0647 820 313 of vul hieronder het contactformulier in.

Of je nu wel of niet een klip en klaar traject instapt, je neemt altijd inspiratie, tips en inzichten uit het gesprek mee.

Schrijf je in voor de gratis 4-delige training “OPEN je hart naar jezelf” voor een eerste kennismaking.

Of

Abonneer je op het YouTube-kanaal van Klip en Klaar Coaching met om de week een nieuwe video over omgaan met hoogsensitiviteit, alledaagse situatie uitgelegd aan de hand van het Innerlijke Familie-model en soms ook een Tip van Klip.

Contactformulier

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Meld je aan voor de miniserie OPEN

Lees alles over deze miniserie op de pagina OPEN.

Het aanbod van coaches is groot. Coaching is een vrij beroep en je kunt je, ook zonder een gedegen opleiding gevolgd te hebben, gewoon coach noemen. Zonder mijn hele CV hier op te willen noemen, wil ik toch graag benadrukken dat ik mij grondig tot dit beroep op heb laten leiden.

Na mijn opleiding tot coach bij School voor Coaching, ben ik mij blijven ontwikkelen, via cursussen en opleidingen, o.a. tot schilden systeemcoach (vooral bekend als werken met de Innerlijke Familie).

Ik sta geregistreerd bij het ICR.

Nicole Klip is een School voor Coaching Alumni

Coachopleiding gevolgd bij School voor Coaching

Logo Intuitieve Opleidingen Utrecht

Healing en reading opleiding gevolgd bij Intuitieve Opleidingen Utrecht

Coach Nicole Klip werkt met de Innerlijke Familie

Opleiding gevolgd om als systemisch schildencoach van de Innerlijke Familie te kunnen werken

het coachhuis

Soms maak ik gebruik van ruimtes van het Coachhuis.

Balansportaal

Je vind mij ook op Balansportaal.