Maak kennis met Nicole Klip

Vrolijk, empathisch, scherp inzicht, lef… Enkele woorden die mij goed omschrijven. Alleen, zo ben ik niet altijd geweest. Lange tijd zat ik in een schulp, onzichtbaar voor velen. Vooral onzichtbaar voor mijzelf.

Het was een schulp waar ik mij relatief veilig in voelde. Onbereikbaar voor de vele triggers die mij zo vermoeiden. Zelfs dan voelde ik mij vaak moe, uitgeput. Omdat ik zo graag aan de verwachtingen van de mensen om mij heen wilde voldoen. Verwachtingen die ze meestal niet uit hoefden te spreken, ik voelde ze toch wel aan.

Nicole Klip - helpt hooggevoelige / hoog sensitieve mensen aan rust in je hoofd

Ik was een kei in mijn vak: directiesecretaresse. Zorgen dat anderen, mijn managers en al mijn collega’s hun werk zo goed mogelijk konden doen. Ik werd gewaardeerd omdat ik zo goed aanvoelde wat nodig was. Dat ik hierbij mijn eigen grenzen keer op keer overschreed, nam ik op de koop toe. Dacht dat het erbij hoorde.

Nu ik op deze periode terugkijk, verbaast het mij dat ik het zo lang heb volgehouden. “Zorgen voor” is toch wel een erg sterke drijfveer.

Gelukkig kwam er een eind aan die periode. Gedeeltelijk uit eigen beweging door mijn besluit te gaan scheiden en deels door drastische wijzigingen op het kantoor waar ik werkte: einde baan. Deze ervaringen zetten mij aan tot denken en vooral tot veranderen.

Naast mijn intellectuele vaardigheden kregen, via de opleiding tot reader en healer, nu ook mijn spirituele vaardigheden aandacht. Zo heerlijk en vooral bevrijdend om te ontdekken dat iets wat ik zo lang weg had gestopt, het lezen en verwoorden van de energie van anderen, zo’n krachtig talent van mij blijkt te zijn.

HSP & energetisch coach

Volg je hart en neem je ontwikkeling in eigen hand

De vaktechnische ontwikkeling richtte ik vooral op het professionaliseren van mijn coachingsvaardigheden. Een skill die ik al jarenlang tussen de bedrijven door had ingezet en die ik heel goed kon combineren met het energetische werk. Dat ik snel zie wat er onder het zichtbare ligt en dit op een heldere, scherpe en toch altijd vriendelijke wijze weet te verwoorden, blijkt mijn grootste kwaliteit te zijn.

De drijfveer zorgen voor anderen is gebleven. Wat veranderde is dat ik nu evengoed voor mijzelf zorg.

Persoonlijke ontwikkeling is grillig. Je groeit met horten en stoten. Niet alleen als klein kind, dit gaat je hele leven door. Veranderingen, of transformaties zoals ik ze liever noem, gaan in onregelmatige en veelal ook onvoorspelbare stappen en vaak heb je pas achteraf door dat het niet zomaar iets was wat jou overkwam.

Wat ik zelf heerlijk vind, is dat er aan geestelijke groei de laatste jaren veel meer aandacht wordt gegeven. Lag het zwaartepunt voorheen vooral op intellectuele groei (“werk aan je vaardigheden!” en “kennis is macht”), ondertussen is spirituele groei een stuk normaler.

Ontwikkeling

Achteraf -ja, zucht, achteraf- zie je wel hoe elke gebeurtenis voor een volgende stap in je ontwikkeling zorgt, en hoe goed het was dat alles gebeurde. Op het moment zelf komen toch telkens gevoelens van mislukken, schuld en schaamte naar boven. Alles wat goed gaat, lijkt dan in het niets te verdwijnen.

Het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven, zo heb ik zelf keer op keer ervaren, is je op die momenten te laten coachen. Die begeleiding helpt enorm om jezelf de juiste vragen te blijven stellen en in beweging te blijven. Soms neem je dan een andere afslag dan verwacht, altijd blijkt het goed uit te pakken. 

Coaching helpt je je grenzen helder en duidelijk te houden, zorgt voor rust in je hoofd en geeft je vooral veel zelfvertrouwen.

Dit zegt Marlies over mij

“Nicole is een warme en oprechte vrouw met een sterk ontwikkelde intuïtie. Zij staat met iedere vezel open om informatie te ontvangen en te geven. Dat Nicole zo warm en oprecht is, heb ik al de eerste keer dat ik met haar kennismaakte ervaren. Zij heeft een open en liefdevolle uitstraling.”

Op de pagina ‘Anderen over mij‘ vind je meer testimonials.

Hoogsensitiviteit

De afgelopen jaren is er gelukkig steeds meer aandacht voor hoogsensitiviteit (hooggevoeligheid, HSP) en introversie.

Liever dan een etiket op jezelf te plakken, zie ik je ontwikkeling als een ontdekkingsreis waarin je jouw gevoeligheid anders gaat bekijken, het ook op een positieve manier voor jezelf leert inzetten.

Rust in je hoofd

Een belangrijk aspect is ontdekken hoe jij jezelf op een prettige wijze kunt beschermen om te voorkomen dat je verdrinkt in alle prikkels die op je afkomen. Zodat je vanuit rust in je hoofd zelfverzekerd en krachtig staat, terwijl de storm om jou heen raast.

Hoogsensitiviteit is een talent. Maak er gebruik van. Wil je hier meer over weten, klik hier om meer hierover te lezen.

Ontwikkeling gericht op resultaat

Coaching en energiewerk is een hele sterke combinatie waarmee ik jou begeleid naar inzichten, zodat jij jezelf beter leert kennen en vanuit dit vergrote zelfinzicht vol zelfvertrouwen verdere stappen in je ontwikkeling zet.

Wat hier altijd mee gepaard gaat, zeg maar gerust de bonus van coaching, is jezelf echte liefde gunnen én geven.

Stap over je obstakels heen!

Misschien klinkt dit eenvoudig, uit eigen ervaring weet ik dat hier altijd wel obstakels bij naar boven komen. Gelukkig weten mijn klanten, dankzij mijn begeleiding, deze hindernissen altijd te nemen.

Kies krachtig voor jouw ontwikkeling

Wil jij ook rust in je hoofd? Je leven in eigen hand nemen en genieten van je leven omdat je nu de talenten en kwaliteiten die jij in huis hebt écht inzet?

Natuurlijk, je kunt nog een zelfhulpboek kopen en de oefeningen doen. Nog een keer die meditatiecursus volgen. Of wachten tot je ziek thuis zit.

Kies nu echt voor jezelf en stap in een persoonlijk, echt op jou gericht, traject!

Volg je hart en neem je ontwikkeling in eigen hand

Bewust zorgen voor jezelf geeft jou zoveel energie dat je makkelijk voor jezelf én al die anderen zorgt. Schakel mijn begeleiding in en zet de volgende stap in jouw ontwikkeling.

Maak kennis met Nicole

Neem contact op om te bespreken of en hoe ik jou verder kan helpen. Een (online) afspraak voor een inspiratiegesprek is zo gemaakt. Stuur een mail naar nicole@klipenklaarcoaching.nl, bel/WhatsApp 0647 820 313 of vul hieronder het contactformulier in.

Of je nu wel of niet een klip en klaar traject instapt, je neemt altijd inspiratie, tips en inzichten uit het gesprek mee.

Schrijf je in voor de gratis 4-delige training “OPEN je hart naar jezelf” voor een eerste kennismaking.

Of

Abonneer je op het YouTube-kanaal van Klip en Klaar Coaching met om de week een nieuwe video over omgaan met hoogsensitiviteit, alledaagse situatie uitgelegd aan de hand van het Innerlijke Familie-model en soms ook een Tip van Klip.

Het aanbod van coaches is groot. Coaching is een vrij beroep en je kunt je, ook zonder een gedegen opleiding gevolgd te hebben, gewoon coach noemen. Zonder mijn hele CV hier op te willen noemen, wil ik toch graag benadrukken dat ik mij grondig tot dit beroep op heb laten leiden.

Na mijn opleiding tot coach bij School voor Coaching, ben ik mij blijven ontwikkelen, via cursussen en opleidingen, o.a. tot schilden systeemcoach (vooral bekend als werken met de Innerlijke Familie).

Ik sta geregistreerd bij het ICR.

Contactformulier

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Meld je aan voor de miniserie OPEN

Lees alles over deze miniserie op de pagina OPEN.

Nicole Klip is een School voor Coaching Alumni

Coachopleiding gevolgd bij School voor Coaching

Logo Intuitieve Opleidingen Utrecht

Healing en reading opleiding gevolgd bij Intuitieve Opleidingen Utrecht

Coach Nicole Klip werkt met de Innerlijke Familie

Opleiding gevolgd om als schildencoach van de Innerlijke Familie te kunnen werken

Klip en Klaar Coaching is aangesloten bij Bewust Eemland

Aangesloten bij en secretaris van het netwerk Vereniging Bewust Eemland

het coachhuis

Soms maak ik gebruik van ruimtes van het Coachhuis.

Balansportaal

Je vind mij ook op Balansportaal.