Mag ik Nicole Klip aan je voorstellen?

Een verandering komt niet zomaar uit de lucht vallen. Daar gaat heel wat aan vooraf, met triggers uit buiten- én binnenwereld. Bovendien gaan veranderingen, of transformaties zoals ik ze liever noem, in onregelmatige en onvoorspelbare stappen en heb je vaak pas achteraf door, als je reflecteert op je ontwikkeling, dat het niet zomaar iets was wat jou overkwam.

Als voorbeeld vertel ik je graag iets meer over mij en mijn proces.

Het leven begint bij 40, zegt men wel eens. Zo ook bij mij. Een week voor mijn 40ste verjaardag besloot ik te gaan scheiden van de vader van mijn zoon, toen 7 jaar oud.

Het staat hier zo in één zin, er gingen echter wel een flink proces en vele gesprekken met vrienden en een coach aan vooraf. Want zomaar ineens jezelf op # 1 te zetten in plaats van man en kind? Nee, dat doe je niet.

Een ontwikkeling gaat zelden als gepland

Ontwikkeling

Zoals gezegd gaat een proces van zelfontwikkeling in onregelmatige en onvoorspelbare stappen. Net als je denkt dat je het allemaal op orde hebt, gebeurt er iets wat je hele leven op z’n kop zet.

Achteraf -ja, zucht, achteraf- zie je wel hoe elke gebeurtenis voor een volgende stap in je ontwikkeling zorgt, en hoe goed het was dat alles gebeurde. Op het moment zelf komen toch telkens gevoelens van mislukken, schuld en schaamte naar boven. Alles wat goed gaat lijkt dan in het niets te verdwijnen.

Het grote cadeau voor mij in elke fase waren de gesprekken met coaches. Die begeleiding hielp enorm om mijzelf de juiste vragen te stellen, om alles wat ik tot dan toe gedaan had onder de loep te nemen.

Al werkend aan mijzelf ontdekte ik hoezeer ik zelf al jarenlang anderen op deze wijze hielp. De stap tot het volgen van een coachopleiding was logisch.

Intuïtie

De belangrijkste stap in de ontwikkeling naar zelfkennis en keuzes maken vanuit jezelf bleek het ontdekken van de kracht van intuïtie. Dit heldere weten geeft een stevige gronding te vertrouwen op en in jezelf, hetgeen enorm helpt in het regisseren van je leven.

In mijn rol als mantelzorger heb ik elke dag weer ervaren hoe belangrijk een evenwicht tussen hoofd, hart en lichaam is.

De afgelopen jaren heb ik veel gelezen over gevoeligheid, sensitiviteit, hoog gevoeligheid, HSP en introversie. Elk artikel/boek maakte mij meer en meer duidelijk hoezeer zowel ik als vele van mijn klanten aan de omschrijving hiervan voldoen.

Liever dan een etiket op mijzelf en mijn klanten te plakken, maak ik er een ontdekkingsreis van hoe je het beste jezelf in bescherming kan nemen om te voorkomen dat je verdrinkt in alle prikkels die op je afkomen. Dit is namelijk voor iedereen anders.

Resultaat

Coaching en energiewerk is voor mij een hele sterke combinatie om ook anderen te helpen zichzelf beter te leren kennen en vanuit dit vergrote zelfinzicht vol zelfvertrouwen verdere stappen in hun ontwikkeling te zetten.

De basis voor jezelf leren kennen, rust en zelfvertrouwen is jezelf de liefde te gunnen, die je anderen zo makkelijk geeft, en jezelf vervolgens ook daadwerkelijk deze liefde te geven.

Misschien klinkt dit eenvoudig, uit eigen ervaring weet ik dat hier best nog wel wat obstakels bij naar boven komen. Gelukkig weet iedereen, met enige begeleiding, deze hindernissen altijd wel te overwinnen.

Dit zegt Marlies over mij

“Nicole is een warme en oprechte vrouw met een sterk ontwikkelde intuïtie. Zij staat met iedere vezel open om informatie te ontvangen en te geven. Dat Nicole zo warm en oprecht is, heb ik al de eerste keer dat ik met haar kennismaakte ervaren. Zij heeft een open en liefdevolle uitstraling.”

Op de pagina ‘Anderen over mij‘ vind je meer testimonials.

Kies krachtig voor jouw ontwikkeling

Wil jij ook stralen? Wil jij ook je leven in eigen hand nemen? Wil jij ook kunnen genieten doordat jij de talenten en kwaliteiten die jij in huis hebt écht laat zien?

Natuurlijk, je kunt wachten tot je ziek thuis zit.

Ziek, omdat jij er toch altijd eerst voor moet zorgen dat het goed gaat met de anderen…

Ziek, omdat jij jezelf telkens wegcijfert.

Ziek, omdat jij jezelf ergens onderweg kwijt bent geraakt.

Bewust zorgen voor jezelf geeft jou zoveel energie dat je makkelijk voor jezelf én al die anderen zorgt. Ik help graag ook jou bij het zetten van deze stappen in jouw ontwikkeling.

Volg je hart en neem je ontwikkeling in eigen hand

De eerste stap is verder kennis maken met mij. Dit kan diverse manieren:

  • rustig neuzen en snuffelen via de gratis 4-delige training “OPEN je hart naar jezelf“, of
  • bekijk de video waarin ik over mijn visie op coaching vertel.
  • neem contact op om te bespreken of en hoe ik jou verder kan helpen. Een (bel)afspraak is zo gemaakt. Stuur een mail naar nicole@klipenklaarcoaching.nl, bel/WhatsApp 0647 820 313 of vul hieronder het contactformulier in.

Het aanbod van coaches is groot. Het is een vrij beroep en je kunt je, ook zonder een gedegen opleiding gevolgd te hebben, gewoon coach noemen. Zonder mijn hele CV hier op te willen noemen, wil ik toch graag benadrukken dat ik mij grondig tot dit beroep op heb laten leiden en mij nog steeds blijf ontwikkelen.

Na mijn opleiding tot coach bij School voor Coaching, ben ik mij blijven ontwikkelen, via cursussen en opleidingen, o.a. tot schilden systeemcoach (vooral bekend als werken met de Innerlijke Familie).

En met gepaste trots kan ik ook zeggen dat ik een van de kwaliteitscoaches van Coachfinder ben.

Contactformulier

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Meld je aan voor de miniserie OPEN

Lees alles over deze miniserie op de pagina OPEN.

Nicole Klip is een School voor Coaching Alumni

Coachopleiding gevolgd bij School voor Coaching

Logo Intuitieve Opleidingen Utrecht

Healing en reading opleiding gevolgd bij Intuitieve Opleidingen Utrecht

Coach Nicole Klip werkt met de Innerlijke Familie

Opleiding gevolgd om als schildencoach van de Innerlijke Familie te kunnen werken

Ik ben een van de kwaliteitscoaches van Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine

Een van de kwaliteitscoaches aangesloten bij Coachfinder

Klip en Klaar Coaching is aangesloten bij Bewust Eemland

Aangesloten bij en secretaris van het netwerk Vereniging Bewust Eemland