Maak kennis met Nicole Klip

Persoonlijke ontwikkeling is grillig. Je groeit met horten en stoten. Niet alleen als klein kind, dit gaat je hele leven door. Veranderingen, of transformaties zoals ik ze liever noem, gaan in onregelmatige en veelal ook onvoorspelbare stappen en vaak heb je pas achteraf door dat het niet zomaar iets was wat jou overkwam.

Wat ik zelf heerlijk vind, is dat er aan geestelijke groei de laatste jaren veel meer aandacht wordt gegeven. Lag het zwaartepunt voorheen vooral  op intellectuele groei (“werk aan je vaardigheden!” en “kennis is macht”), ondertussen is spirituele groei een stuk normaler.

Mindfulness, meditatie, energetisch werk, werken aan je bewustzijn en ook coaching horen er meer en meer ‘gewoon’ bij. Misschien zie ik het zelf op deze manier, omdat ik mij nu in deze kringen beweeg. Tegelijkertijd is het een beweging die ik bij velen zie.

Een ontwikkeling gaat zelden als gepland

Jarenlang volgde ik zelf de, tja… noem het maar de traditionele weg. Focus op ratio, wetenschap en alles wat met gevoel te maken had, zette ik aan de kant.

Tot ik merkte dat het domweg niet meer klopte. Ik voelde een leegte, een frustratie. Het roer moest om wilde ik een complete leegloop voorkomen. Dankzij de spiegel die een coach mij voorhield, kwam ik in beweging.

Ontwikkeling

Zoals gezegd gaat een proces van zelfontwikkeling in onregelmatige en onvoorspelbare stappen. Net als je denkt dat je het allemaal op orde hebt, gebeurt er iets waardoor je toch weer een andere kant opgaat.

Achteraf -ja, zucht, achteraf- zie je wel hoe elke gebeurtenis voor een volgende stap in je ontwikkeling zorgt, en hoe goed het was dat alles gebeurde. Op het moment zelf komen toch telkens gevoelens van mislukken, schuld en schaamte naar boven. Alles wat goed gaat, lijkt dan in het niets te verdwijnen.

Het grote cadeau in elke fase waren de gesprekken met coaches. Die begeleiding hielp enorm om de juiste vragen te blijven stellen, om in beweging te blijven en ook van tijd tot tijd andere afslagen te nemen.

Want een ontwikkeling gaat niet langs een rechte lijn. Het is een slingerpad met vele afslagen, rotondes (als je weer eens op een wat grotere weg zit) en parkeerplaatsen om tot rust te komen, te reflecteren en, na een keuze, door te gaan.

Mijn belangrijkste inzichten waren het zien en vooral ook erkennen van mijn hoogsensitiviteit, mijn talent voor het lezen van energie en mijn coachingskills. Talenten die ik -verder- professionaliseerde met diverse opleidingen. 

Hoogsensitiviteit

De afgelopen jaren is er gelukkig steeds meer aandacht voor hoogsensitiviteit (hooggevoeligheid, HSP) en introversie.

Liever dan een etiket op mijzelf en mijn klanten te plakken, zie ik het onderzoek als een ontdekkingsreis waarin je jouw gevoeligheid op een positieve manier voor jezelf leert inzetten en tegelijkertijd jezelf op een prettige wijze kunt beschermen om te voorkomen dat je verdrinkt in alle prikkels die op je afkomen. Terwijl je toch in verbinding blijft met zowel jezelf als je omgeving.

Hoogsensitiviteit is een talent. Jouw talent.

Ontwikkeling gericht op resultaat

Coaching en energiewerk is een hele sterke combinatie om anderen te begeleiden naar inzichten, om jezelf beter te leren kennen en vanuit dit vergrote zelfinzicht vol zelfvertrouwen verdere stappen in je ontwikkeling te zetten.

De basis voor jezelf leren kennen, rust in je hoofd en zelfvertrouwen is jezelf de liefde te gunnen die je anderen zo makkelijk geeft, en jezelf vervolgens ook daadwerkelijk deze liefde te geven.

Misschien klinkt dit eenvoudig, uit eigen ervaring weet ik dat hier altijd wel obstakels bij naar boven komen. Gelukkig weet iedereen, met enige coaching, deze hindernissen altijd te nemen.

Dit zegt Marlies over mij

“Nicole is een warme en oprechte vrouw met een sterk ontwikkelde intuïtie. Zij staat met iedere vezel open om informatie te ontvangen en te geven. Dat Nicole zo warm en oprecht is, heb ik al de eerste keer dat ik met haar kennismaakte ervaren. Zij heeft een open en liefdevolle uitstraling.”

Op de pagina ‘Anderen over mij‘ vind je meer testimonials.

Kies krachtig voor jouw ontwikkeling

Wil jij ook rust in je hoofd? Wil jij ook je leven in eigen hand nemen? Wil jij ook kunnen genieten doordat jij de talenten en kwaliteiten die jij in huis hebt écht inzet?

Natuurlijk, je kunt wachten tot je ziek thuis zit.

Ziek, omdat jij er toch altijd eerst voor moet zorgen dat het goed gaat met de anderen…

Ziek, omdat jij jezelf telkens wegcijfert.

Ziek, omdat jij jezelf ergens onderweg kwijt bent geraakt.

Volg je hart en neem je ontwikkeling in eigen hand

Bewust zorgen voor jezelf geeft jou zoveel energie dat je makkelijk voor jezelf én al die anderen zorgt. Schakel mijn begeleiding in en zet de volgende stap in jouw ontwikkeling.

De eerste stap is verder kennis maken met mij. Dit kan diverse manieren:

  • rustig neuzen en snuffelen via de gratis 4-delige training “OPEN je hart naar jezelf“, of
  • bekijk de video waarin ik over mijn visie op coaching vertel.
  • neem contact op om te bespreken of en hoe ik jou verder kan helpen. Een (online) afspraak is zo gemaakt. Stuur een mail naar nicole@klipenklaarcoaching.nl, bel/WhatsApp 0647 820 313 of vul hieronder het contactformulier in.

Het aanbod van coaches is groot. Het is een vrij beroep en je kunt je, ook zonder een gedegen opleiding gevolgd te hebben, gewoon coach noemen. Zonder mijn hele CV hier op te willen noemen, wil ik toch graag benadrukken dat ik mij grondig tot dit beroep op heb laten leiden.

Na mijn opleiding tot coach bij School voor Coaching, ben ik mij blijven ontwikkelen, via cursussen en opleidingen, o.a. tot schilden systeemcoach (vooral bekend als werken met de Innerlijke Familie).

En met gepaste trots kan ik ook zeggen dat ik een van de kwaliteitscoaches van Coachfinder ben.

Contactformulier

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Meld je aan voor de miniserie OPEN

Lees alles over deze miniserie op de pagina OPEN.

Nicole Klip is een School voor Coaching Alumni

Coachopleiding gevolgd bij School voor Coaching

Logo Intuitieve Opleidingen Utrecht

Healing en reading opleiding gevolgd bij Intuitieve Opleidingen Utrecht

Coach Nicole Klip werkt met de Innerlijke Familie

Opleiding gevolgd om als schildencoach van de Innerlijke Familie te kunnen werken

Ik ben een van de kwaliteitscoaches van Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine

Een van de kwaliteitscoaches aangesloten bij Coachfinder

Klip en Klaar Coaching is aangesloten bij Bewust Eemland

Aangesloten bij en secretaris van het netwerk Vereniging Bewust Eemland