Maak kennis met Nicole Klip

Vrolijk, empathisch, scherp inzicht, lef… Enkele woorden die mij goed omschrijven. Alleen, zo ben ik niet altijd geweest. Lange tijd zat ik in een schulp, onzichtbaar voor velen. En vooral onzichtbaar voor mijzelf.

Het was een schulp waar ik mij relatief veilig in voelde. Onbereikbaar voor de vele triggers die mij zo vermoeiden. En zelfs dan voelde ik mij vaak moe, uitgeput. Omdat ik zo graag aan de verwachtingen van de mensen om mij heen wilde voldoen. Verwachtingen die ze meestal niet uit hoefden te spreken, ik voelde ze toch wel aan.

Drijfveer: zorgen voor anderen

Ik was een kei in mijn vak: directiesecretaresse. Zorgen dat anderen, mijn managers en al mijn collega’s hun werk zo goed mogelijk konden doen. Ik werd gewaardeerd omdat ik zo goed aanvoelde wat nodig was. Dat ik hierbij mijn eigen grenzen keer op keer overschreed, nam ik op de koop toe. Dacht dat het erbij hoorde.

Nu ik op deze periode terugkijk, verbaast het mij dat ik het zo lang heb volgehouden. “Zorgen voor” is toch wel een erg sterke drijfveer.

Gelukkig kwam er een eind aan die periode. Gedeeltelijk uit eigen beweging door mijn besluit te gaan scheiden. En deels door drastische wijzigingen op het kantoor waar ik werkte: einde baan. Deze ervaringen zetten mij aan tot denken en vooral tot veranderen.

Naast mijn intellectuele vaardigheden, kregen, via de opleiding tot reader en healer, nu ook mijn spirituele vaardigheden aandacht. Zo heerlijk om te ontdekken dat iets wat ik zo lang weg had gestopt, het lezen en verwoorden van de energie van anderen, zo’n krachtig talent van mij blijkt te zijn.

HSP & energetisch coach

De vaktechnische ontwikkeling richtte ik vooral op het professionaliseren van mijn coachingsvaardigheden. Een skill die ik al jarenlang tussen de bedrijven door had ingezet. En heel goed te combineren met het energetische werk. Dat ik snel zie wat er onder het zichtbare ligt en dat op een heldere, scherpe en toch altijd vriendelijke wijze weet te verwoorden, blijkt mijn grootste kwaliteit te zijn.

De drijfveer zorgen voor anderen is gebleven, wat veranderde is dat nu evengoed voor mijzelf zorg.

Volg je hart en neem je ontwikkeling in eigen hand

Persoonlijke ontwikkeling is grillig. Je groeit met horten en stoten. Niet alleen als klein kind, dit gaat je hele leven door. Veranderingen, of transformaties zoals ik ze liever noem, gaan in onregelmatige en veelal ook onvoorspelbare stappen en vaak heb je pas achteraf door dat het niet zomaar iets was wat jou overkwam.

Wat ik zelf heerlijk vind, is dat er aan geestelijke groei de laatste jaren veel meer aandacht wordt gegeven. Lag het zwaartepunt voorheen vooral op intellectuele groei (“werk aan je vaardigheden!” en “kennis is macht”), ondertussen is spirituele groei een stuk normaler.

Ontwikkeling

Achteraf -ja, zucht, achteraf- zie je wel hoe elke gebeurtenis voor een volgende stap in je ontwikkeling zorgt, en hoe goed het was dat alles gebeurde. Op het moment zelf komen toch telkens gevoelens van mislukken, schuld en schaamte naar boven. Alles wat goed gaat, lijkt dan in het niets te verdwijnen.

Het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven, zo heb ik zelf keer op keer ervaren, is je op die momenten te laten coachen. Die begeleiding helpt enorm om jezelf de juiste vragen te blijven stellen en in beweging te blijven. Soms neem je dan een andere afslag dan verwacht, altijd blijkt het goed uit te pakken. 

Coaching helpt je je grenzen helder en duidelijk te houden, zorgt voor rust in je hoofd en geeft je vooral veel zelfvertrouwen.

Dit zegt Marlies over mij

“Nicole is een warme en oprechte vrouw met een sterk ontwikkelde intuïtie. Zij staat met iedere vezel open om informatie te ontvangen en te geven. Dat Nicole zo warm en oprecht is, heb ik al de eerste keer dat ik met haar kennismaakte ervaren. Zij heeft een open en liefdevolle uitstraling.”

Op de pagina ‘Anderen over mij‘ vind je meer testimonials.

Hoogsensitiviteit

De afgelopen jaren is er gelukkig steeds meer aandacht voor hoogsensitiviteit (hooggevoeligheid, HSP) en introversie.

Liever dan een etiket op mijzelf en mijn klanten te plakken, zie ik het onderzoek als een ontdekkingsreis waarin je jouw gevoeligheid op een positieve manier voor jezelf leert inzetten en tegelijkertijd jezelf op een prettige wijze kunt beschermen om te voorkomen dat je verdrinkt in alle prikkels die op je afkomen. Terwijl je toch in verbinding blijft met zowel jezelf als je omgeving.

Hoogsensitiviteit is een talent. Jouw talent.

Ontwikkeling gericht op resultaat

Coaching en energiewerk is een hele sterke combinatie om anderen te begeleiden naar inzichten, om jezelf beter te leren kennen en vanuit dit vergrote zelfinzicht vol zelfvertrouwen verdere stappen in je ontwikkeling te zetten.

De basis voor jezelf leren kennen, rust in je hoofd en zelfvertrouwen is jezelf de liefde te gunnen die je anderen zo makkelijk geeft, en jezelf vervolgens ook daadwerkelijk deze liefde te geven.

Misschien klinkt dit eenvoudig, uit eigen ervaring weet ik dat hier altijd wel obstakels bij naar boven komen. Gelukkig weet iedereen, met enige coaching, deze hindernissen altijd te nemen.

Kies krachtig voor jouw ontwikkeling

Wil jij ook rust in je hoofd? Je leven in eigen hand nemen en genieten van je leven omdat je nu de talenten en kwaliteiten die jij in huis hebt écht inzet?

Natuurlijk, je kunt wachten tot je ziek thuis zit.

Omdat jij er toch altijd eerst voor moet zorgen dat het goed gaat met de anderen. Of omdat jij jezelf telkens wegcijfert en je daardoor jezelf ergens onderweg kwijt bent geraakt.

Volg je hart en neem je ontwikkeling in eigen hand

Bewust zorgen voor jezelf geeft jou zoveel energie dat je makkelijk voor jezelf én al die anderen zorgt. Schakel mijn begeleiding in en zet de volgende stap in jouw ontwikkeling.

De eerste stap is verder kennis maken met mij. Dit kan diverse manieren:

  • rustig neuzen en snuffelen via de gratis 4-delige training “OPEN je hart naar jezelf“, of
  • bekijk de video waarin ik over mijn visie op coaching vertel.
  • neem contact op om te bespreken of en hoe ik jou verder kan helpen. Een (online) afspraak is zo gemaakt. Stuur een mail naar nicole@klipenklaarcoaching.nl, bel/WhatsApp 0647 820 313 of vul hieronder het contactformulier in.

Het aanbod van coaches is groot. Het is een vrij beroep en je kunt je, ook zonder een gedegen opleiding gevolgd te hebben, gewoon coach noemen. Zonder mijn hele CV hier op te willen noemen, wil ik toch graag benadrukken dat ik mij grondig tot dit beroep op heb laten leiden.

Na mijn opleiding tot coach bij School voor Coaching, ben ik mij blijven ontwikkelen, via cursussen en opleidingen, o.a. tot schilden systeemcoach (vooral bekend als werken met de Innerlijke Familie).

Contactformulier

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Meld je aan voor de miniserie OPEN

Lees alles over deze miniserie op de pagina OPEN.

Nicole Klip is een School voor Coaching Alumni

Coachopleiding gevolgd bij School voor Coaching

Logo Intuitieve Opleidingen Utrecht

Healing en reading opleiding gevolgd bij Intuitieve Opleidingen Utrecht

Coach Nicole Klip werkt met de Innerlijke Familie

Opleiding gevolgd om als schildencoach van de Innerlijke Familie te kunnen werken

Klip en Klaar Coaching is aangesloten bij Bewust Eemland

Aangesloten bij en secretaris van het netwerk Vereniging Bewust Eemland