“Ja, maar ik wil haar toch niet teleurstellen?”

Ria is aan het winkelen met een vriendin. Ze weet dat er in een winkel aan het einde van de straat een hele mooie broek te koop is. Daar wil ze heen. Alleen haar vriendin heeft andere winkels in gedachten. Wat doet Ria?

Je hebt de eerste regel in dit blog al gelezen, dus je vermoedt vast al wat Ria gaat doen. Ze geeft toe aan de wens van haar vriendin. Vriendin blij, Ria ook wel. Enigszins… Toch… Wel.

Nee dus. Ria is eigenlijk helemaal niet blij. Ze baalt. Flink. Want nu kan ze een andere keer alsnog de stad in. Als ze er nog een keer tijd voor vrij kan maken in haar drukke agenda. En zou de broek er dan überhaupt nog zijn?

Waarom gaf ze dan toch toe aan de wens van haar vriendin?

Ria wilde de teleurstelling voorkomen én zo de lieve vrede bewaren. Want ze kent haar vriendin goed, die kan echt mopperen als ze haar zin niet krijgt. En daar heeft Ria geen zin in, want het moet wel een gezellige middag worden.

De vraag is toch of het wel zo’n gezellige middag is. Voor haar vriendin vast wel. Maar voor Ria?

Ria wil zo ontzettend graag een gezellige middag hebben en vermijdt daarom koste wat het kost een confrontatie. Dit doet ze door haar eigen wensen opzij te schuiven en zich te confirmeren aan de wensen van haar vriendin.

Het is een manier. Ontegenzeglijk. Maar ik betwijfel het ten zeerste dat Ria het naar haar zin had.

Maar goed, hoe kan Ria duidelijk laten weten wat zij wil zonder dat ze haar vriendin passeert? Zeker omdat ze het al zo gewend is altijd haar zin te krijgen.

Dat laatste, dat die vriendin het gewend is dat Ria heel toegeeflijk is, dat is heel belangrijk hier. Of het wel of niet aardig is van de vriendin laat ik hier nu even buiten beschouwing. Het gaat mij om Ria en haar reactie.

Ria geeft snel toe, bang voor gemopper en misschien zelfs ruzie. En dit straalde zij -onbewust- al uit. Voordat ze überhaupt had gezegd dat zij graag naar dat winkeltje wilde.

In feite zei Ria’s hele uitstraling: “Ik zeg wel dat ik naar die winkel wil, maar als jij dat niet wilt, dan doen wij dat niet hoor.” En daar reageert haar vriendin op.

Het is dus allereerst heel belangrijk dat Ria zich deze instelling bewust wordt. Waar die vandaan komt is ook leuk om te onderzoeken, maar dat hoeft niet. Het gaat mij echt om dat bewust zijn van die instelling.

Stel je voor dat jij Ria bent. En je bent je bewust van die instelling. Wat dan? Kun je die dan veranderen? Want die wil je niet.

Ja, dat kan. En het is ook helemaal niet moeilijk.

Het enige wat je hoeft te doen is je voorafgaand aan je afspraak even goed te gronden.

In 4 stappen een prettige gronding

 1. Stel je voor dat er vanuit je stuitje een buis loopt, regelrecht de aarde in. Dit is jouw gronding. Jouw eigen, unieke verbinding met de aarde. Door er je naam en de datum van de dag (of het woordje ‘nu’) op te zetten, zorg je dat jouw gronding weer helemaal op jou en het hier-en-nu is afgestemd.
 2. Verplaats dan je aandacht naar je voeten. Vanuit je voetzolen schieten wortels de aarde in. Deze wortels vraag je dan de energie van de aarde door jouw benen omhoog te laten komen, tot in je bekken. Alles wat even niet van belang is, voor jou, op dit moment, verdwijnt weer via je gronding de aarde in.
 3. Ga dan met je aandacht naar je kruin en zie dat er net iets boven je kruin een zon staat. Dat is jouw zon. Via die zon maak je contact met het universum (of het al, de kosmos hoe je het noemen wilt) en vraag je die zijn energie door jou heen te laten stromen, naar binnen via je kruin en dan via je ruggengraat naar je bekken.
 4. Daar vermengt de kosmische energie zich met de aarde-energie en een klein gedeelte stroomt weer omhoog, via het midden van jouw lichaam door je kruin naar buiten, je aura in.

gronding

Met een prettige gronding sta je stevig

Door je goed te gronden sta je veel steviger en, om het voorbeeld van Ria te gebruiken, zal je veel steviger jouw wens naar die winkel te willen, uiten. De ander zal daar makkelijk in mee gaan en wellicht ook met een eigen voorstel komen, bijvoorbeeld:

“OK, en dan kunnen we daarna naar die schoenenwinkel, ik zoek nog nieuwe laarzen.”

Ria heeft mij al verteld hier veel baat bij te hebben, laat je het mij weten via een reactie op deze blog als het jou ook helpt?

Om je te helpen heb ik een meditatie voor het gronden opgenomen. Deze meditatie is onderdeel van mijn online intuïtie training, maar ik deel hem graag met je.

Met een warme groet,
Nicole

Herken jij je in Ria en merk je dat je, naast de gronding, meer hulp kunt gebruiken? Aarzel niet en neem contact met mij op. Dan kijken wij wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

  Voornaam (*)

  Mailadres (*)

  Onderwerp

  Je vraag

  0 antwoorden

  Plaats een Reactie

  Meepraten?
  Draag gerust bij!

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.