December, het nieuwe jaar staat al op de stoep, het oude wordt afgesloten. Tijd voor reflectie. Wat heb je gerealiseerd, wat niet?

Zelf ben ik afgelopen weekend afgestudeerd als reader.

Een opleiding van ruim 1,5 jaar afgerond. Voeg daar nog 1 jaar voor de basis aan toe en dan heb ik bijna 3 jaar om op terug te kijken.

Elk jaar gebeurde er heel veel, ik groeide en nam belangrijke beslissingen. Eng, confronterend, spannend, vol tranen. Maar ook gezellig, leuk, uitdagend en inspirerend.

Als ik zo terugkijk zie ik het als een reis, een innerlijke reis. De reis waarin ik mijn intuïtie ontdekte, de kracht leerde kennen en erop leerde vertrouwen.

Drie jaar geleden liep ik op een beurs tegen een stand aan waar je je kon inschrijven voor een roosreading. Ik aarzelde, “Wat is dat, ken ik niet” – de stem van mijn ratio. Intuïtie won, ik schreef mij in.

Mijn roos (metafoor voor wie je bent en hoe je je toont naar buiten toe) werd gelezen en mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Een zoektocht op internet leverde een aantal cursussen en opleidingen op. Ik koos, geheel intuïtief, een opleiding en schreef mij in.

Geen moment spijt van gehad. Al drie jaar lang niet. En met elke intuïtieve stap die ik zette, nam ook mijn zelfvertrouwen toe.

Vooral dat vertrouwen is belangrijk. Vertrouwen dat de beslissing die je neemt de juiste is. Bij de minste of geringste twijfel neemt je ratio het over. Gaat voors en tegens afwegen. Zoekt vergelijkingen. Wil het logisch maken.

Dan is het lastig om de stap terug te nemen naar je oorspronkelijke gevoel, dat je idee en wens klopt. Toch, terugkijkend, is dat precies wat ik telkens deed.

reflectie

Bij reflectie hoort ook vooruitkijken

Intuïtie is en blijft mijn rode draad. Ik vertrouw erop, voel hoeveel meer rust en zelfvertrouwen ik erdoor heb gekregen. Ik werk ermee, niet alleen als reader, ook in mijn coachpraktijk zet ik mijn intuïtie in.

Mijn nieuwste, intuïtieve, avontuur is het maken van een online programma. Een programma dat alles te maken heeft met intuïtie. Met jouw intuïtie.

Een online training die jou leert contact te maken met jouw intuïtie, deze stille, innerlijke kracht. Zodat ook jij vanuit meer rust en zelfvertrouwen beslissingen kan nemen. Beslissingen die jou helpen te zijn wie jij echt bent.

Zodat jij in het hier-en-nu kunt genieten van jouw leven. Nu. Niet later, als je met pensioen bent. Nee, nu. Dat jij, als het weer eens tijd is voor reflectie, met genoegen terugkijkt.

Ik ben er nog druk mee bezig, maar in het nieuwe jaar is de Klip en Klaar Academie een feit. Via mijn nieuwsbrief, de Klip en klare Weetjes, houd ik je op de hoogte.

de Klip en Klaar Academie

Krijg je de Weetjes nog niet? Schrijf je dan nu in.

Met een warme groet,
Nicole

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.