Maak kennis met Nicole Klip

Hoe zou ik Nicole omschrijven? Nu zou ik zeggen: vrolijk, empathisch, scherp inzicht, lef… Alleen, zo ben ik niet altijd geweest. Lange tijd zat ik in een schulp, onzichtbaar voor velen. En daardoor vooral ook onzichtbaar voor mijzelf.

Alles wat ik voelde drukte ik weg. Dat werd namelijk niet gewaardeerd. Men vond mijn gedrag overdreven, aanstellerig en vaak ook bevreemdend.

Hoogsensitief zijn en opgroeien in een gezin waar voor emoties weinig tot geen ruimte is, zorgt ervoor dat je jezelf naar de achtergrond verplaatst. En vooral niet laat merken dat jij al lang weet wat er allemaal speelt.

Veilige schulp

De jonge Nicole ging zichzelf verstoppen. Het was een schulp waar ik mij relatief veilig in voelde. Die mij onbereikbaar maakte voor de vele triggers die mij zo vermoeiden. En die ervoor zorgde dat alles wat ik voelde weggestopt bleef. Net als ikzelf.

Het doel was rust. Alleen lukte dat niet echt. Ook in mijn verstophoekje voelde ik mij vaak moe. Vooral omdat ik zo graag aan de verwachtingen van de mensen om mij heen wilde voldoen. Verwachtingen die ze meestal niet uit hoefden te spreken, ik voelde ze toch wel aan.

De essentie van Nicole

Tijdens mijn studies Zweedse en Spaanse letterkunde raakte ik geboeid door de manier waarop vrouwen in literatuur werden afgebeeld. Ik had iets gevonden waar ik echt van ‘aan’ ging.

Helaas schoof ik dit na mijn afstuderen volledig aan de kant. Hoe interessant ik het ook vond, ik wist helemaal niet hoe ik daar verder in kon. En iets doen wat je leuk vond had ik nu wel lang genoeg gedaan. Nu moest er gewerkt worden…

Een combinatie maken van waar mijn hart van oplichtte en dat in mijn beroep omzetten, lukte niet. Want wat ik zelf echt wilde, daar kon ik niet bij. Die essentie van Nicole zat nog steeds diep weggestopt onder vele lagen stof. De enige optie die ik zag was in de voetsporen van mijn moeder stappen.

Ik werd secretaresse en ontwikkelde mij, door vooral aandacht aan functionele vaardigheden te besteden, tot directie-secretaresse.

Dit is Nicole Klip

Nicole Klip - helpt hooggevoelige / hoog sensitieve mensen aan rust in je hoofd

In de voetsporen van mijn moeder

Zonder op te scheppen, ik was een kei in mijn vak. Dat bestond er kort gezegd uit dat ik ervoor zorgde dat anderen, mijn managers en al mijn collega’s, hun werk zo goed mogelijk konden doen. Ik werd gewaardeerd, omdat ik zo goed aanvoelde wat nodig was. Dat ik hierbij mijn eigen grenzen keer op keer overschreed, nam ik op de koop toe. Het hoorde er kennelijk bij.

Hoe dat gevoel toch aan te zetten?

Terugkijkend, verbaast het mij dat ik het werk zo lang heb volgehouden. Ik had geregeld wel het gevoel dat er ‘iets’ niet klopte, maar ik nam de tijd niet om hier echt naar te kijken.

Dat luisteren naar mijn gevoel had ik al vroeg in mijn jeugd uitgezet. Daar hadden de geregeld geuite zinnen ‘je zeurt’ en ‘stel je niet zo aan’ heel goed voor gezorgd. Wie ik zelf was en wat ik wilde waren zinnen die niet eens bij mij opkwamen.

Nee, om echt een verandering voor elkaar te krijgen, daar waren een paar ingrijpende gebeurtenissen voor nodig.

Van inzicht naar beweging

Twee belangrijke gebeurtenissen, deels door mijzelf geïnitieerd, zorgden ervoor dat ik in beweging kwam: mijn besluit te gaan scheiden van de vader van mijn zoon en drastische wijzigingen op mijn werk waardoor mijn baan stopte.

Eindelijk stelde ik de vraag: “Nicole, wat wil je nu echt?”. Hiermee verlegde ik mijn focus in een klap naar mijn persoonlijke ontwikkeling. Onderdeel hiervan was het volgen van een gedegen opleiding tot coach.

Daarnaast gaf ik eindelijk, na de vele rationele jaren, mijn spirituele vaardigheden aandacht. Zo heerlijk en ook bevrijdend om die kant van Nicole, die zo lang weggestopt was, te openen en te ontwikkelen.

Nicole Klip HSP & energetisch coach

Nu noem ik mij met trots Nicole Klip, HSP en energetisch coach. Alhoewel ook dat nog wel even duurde voor ik het zo uit kon spreken.

Dit komt vooral door het beeld dat veel mensen nog steeds hebben van hoogsensitiviteit. “Een HSP is zo emotioneel, snel moe en heeft altijd tijd nodig om dingen te verwerken.” Je kent vast nog wel meer van dat soort uitspraken.

Bovendien werk ik veel met energie. Wat een enorm zweverig stigma heeft.

Omarm het mannelijke en vrouwelijke in je

Een aspect uit mijn studietijd is uiteindelijk toch terecht gekomen in mijn werk. Namelijk het anders kijken naar jezelf via het systemisch werken aan de hand van de Innerlijke Familie. Mannelijk en vrouwelijk is niet voorbehouden aan de fysieke verschijningsvorm. Integendeel. Of je nu man of vrouw bent, je hebt zowel mannelijke als vrouwelijke eigenschappen.

Meer hierover lees je op de pagina over de Innerlijke Familie.

Stap uit je bubbel

De drijfveer zorgen voor anderen is gebleven. Wat veranderde is dat ik nu evengoed voor mijzelf zorg.

Dat lukt niet in een paar dagen of weken. Het duurt gewoon even voordat je dat wat je jarenlang hebt verdoezeld en aan de kant hebt geschoven, kan omarmen. Hier komt een flink stuk acceptatie, herkenning en erkenning bij kijken.

Ontwikkeling

Achteraf -ja, zucht, achteraf- zie je wel hoe elke gebeurtenis voor een volgende stap in je ontwikkeling zorgt, en hoe goed het was dat alles gebeurde. Op het moment zelf komen toch telkens gevoelens van mislukken, schuld en schaamte naar boven. Alles wat goed gaat, lijkt dan in het niets te verdwijnen.

Het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven, zo heb ik zelf keer op keer ervaren, is je op die momenten te laten coachen. Die begeleiding helpt enorm om jezelf de juiste vragen te blijven stellen en in beweging te blijven. Soms neem je dan een andere afslag dan verwacht, altijd blijkt het goed uit te pakken. 

Coaching geeft je helderheid en inzichten én begeleidt je om daadwerkelijk de door jou zo verlangde stap(pen) te zetten.

Dit zegt Marlies over mij

“Nicole is een warme en oprechte vrouw met een sterk ontwikkelde intuïtie. Zij staat met iedere vezel open om informatie te ontvangen en te geven. Dat Nicole zo warm en oprecht is, heb ik al de eerste keer dat ik met haar kennismaakte ervaren. Zij heeft een open en liefdevolle uitstraling.”

Op de pagina ‘Anderen over mij‘ vind je meer testimonials.

Hoogsensitiviteit

De afgelopen jaren is er gelukkig steeds meer aandacht voor hoogsensitiviteit (hooggevoeligheid, HSP) en introversie.

Liever dan een etiket op jezelf te plakken, zie ik je ontwikkeling als een ontdekkingsreis waarin je jouw hoge sensitiviteit anders gaat bekijken en het ook op een positieve manier voor jezelf inzet.

Toch is het niet altijd een eenvoudige reis. Je loopt geregeld tegen uitdagingen en soms ook tegen schijnbaar onoverkomelijke obstakels aan.

En het zijn precies deze hindernissen waarin ik mijn klanten begeleid om er overheen te stappen.

Ontwikkeling gericht op resultaat

Coaching en energiewerk is een hele sterke combinatie waarmee ik jou begeleid naar inzichten, zodat jij vanuit deze helderheid vol zelfvertrouwen verdere stappen in je ontwikkeling zet.

Wat hier altijd mee gepaard gaat, zeg maar gerust de bonus van coaching, is jezelf echte aandacht en liefde gunnen én geven.

Kies krachtig voor jouw ontwikkeling

Hoe lang nog blijf jij in dezelfde kringetjes doorlopen? Het voelt weliswaar aan als beweging, alleen weet jij, diep van binnen, dat je niet verder komt.

Maak, los van de rollen en verwachtingen, de keuze gericht op wie jij echt bent, zodat jouw binnen & buiten in overeenstemming zijn, in lijn met wie jij in de kern bent.

Lijfspreuk van Nicole Volg je hart en neem je ontwikkeling in eigen hand

Kies nu voor helderheid en stap in een persoonlijk, echt op jou gericht traject.

Maak kennis met Nicole

Neem contact op om te bespreken of en hoe ik jou verder kan helpen. Een (online) afspraak voor een inspiratiegesprek is zo gemaakt. Stuur een mail naar nicole@klipenklaarcoaching.nl, bel/WhatsApp 0647 820 313 of vul hieronder het contactformulier in.

Of je nu wel of niet een klip en klaar traject instapt, je neemt altijd inspiratie, tips en inzichten uit het gesprek mee.

Schrijf je in voor de gratis 4-delige training “OPEN je hart naar jezelf” voor een eerste kennismaking.

Of

Abonneer je op het YouTube-kanaal van Klip en Klaar Coaching met om de week een nieuwe video over omgaan met hoogsensitiviteit, alledaagse situatie uitgelegd aan de hand van het Innerlijke Familie-model en soms ook een Tip van Klip.

Contactformulier

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Meld je aan voor de miniserie OPEN

Lees alles over deze miniserie op de pagina OPEN.

Het aanbod van coaches is groot. Coaching is een vrij beroep en je kunt je, ook zonder een gedegen opleiding gevolgd te hebben, gewoon coach noemen. Zonder mijn hele CV hier op te willen noemen, wil ik toch graag benadrukken dat ik mij grondig tot dit beroep op heb laten leiden.

Na mijn opleiding tot coach bij School voor Coaching, ben ik mij blijven ontwikkelen, via cursussen en opleidingen, o.a. tot schilden systeemcoach (vooral bekend als werken met de Innerlijke Familie).

Ik sta geregistreerd bij het ICR.

Nicole Klip is een School voor Coaching Alumni

Coachopleiding gevolgd bij School voor Coaching

Logo Intuitieve Opleidingen Utrecht

Healing en reading opleiding gevolgd bij Intuitieve Opleidingen Utrecht

Coach Nicole Klip werkt met de Innerlijke Familie

Opleiding gevolgd om als systemisch schildencoach van de Innerlijke Familie te kunnen werken

het coachhuis

Soms maak ik gebruik van ruimtes van het Coachhuis.

Balansportaal

Je vind mij ook op Balansportaal.