Zoeken is eigenlijk niet tevreden zijn met wat je hebt, dat er altijd iets is, wat beter is, of wat jij beter kunt doen. Alleen heb jij dat nu niet, nog niet. Maar als je het eenmaal hebt, ja dan!

Juist. Dan heb je dat doel bereikt. Lekker, dan is het helemaal goed. Toch?

Even eerlijk, hoe lang geniet jij ervan? Tot je weer doorgaat met de volgende zoektocht. Want nu je het eenmaal hebt, wil je toch nog iets anders of iets meer. Ken je dat?

Ik zal het concreet maken. Laatst was ik op een Facebookevent. Super leerzaam, veel opgestoken over hoe Facebook zakelijk in te zetten. Voldoende stof om een tijd mee bezig te zijn.

Dan hoor ik over een volgend event, over hoe de advertenties op Facebook te gebruiken. Gelijk gaat het kriebelen. Super interessant weer, kan ik veel van opsteken. Zo leuk, nieuwe dingen leren.

Meer, meer. Altijd maar weer iets nieuws. Het oude kan eigenlijk gelijk weer op de plank, bijna niet naar gekeken of van genoten.

Zoeken vervult natuurlijk wel een bepaalde behoefte, je bent bezig, je werkt eraan. De wereld waar wij in leven, waarin reclames ons steeds voorhouden hoe mooi je leven wordt als je product A koopt. Heb je die al, is er product B, moet je ook hebben.

Het is nooit goed. Het is nooit genoeg. Wij willen altijd meer. Doelen, eenmaal bereikt, worden vervangen door nieuwe doelen. Zonodig gaat de lat weer omhoog. Meer en beter. Altijd.

Stop nu eens. Stop met zoeken. Ja, nu! Kijk eens om je heen. Naar dat wat je al hebt. Best veel, eigenlijk wel. En kijk ook eens naar wie jij bent. Best een mooi mens. Echt! Vind je dat lastig om te zien?

Altijd blijven zoeken naar externe dingen verhindert het goed contact leggen met jezelf. Je zoekt de voldoening buiten jezelf. Zo verlies je steeds meer die essentiële verbinding.

Wij mensen zijn altijd in beweging, we groeien. Wij ontwikkelen ons. Alleen merk ik dat wanneer je altijd maar toegeeft aan de impulsen van buitenaf, je niet meer goed kunt luisteren naar jouw echte, eigenlijke behoefte. Wat wil jij, wat wil jouw wezen?

Als je die innerlijke stem van jouw wezen niet goed kunt horen, hoe kun je dan weten of iets nu wel of niet goed voor jou is? Of iets wel bij jou past? In mijn bovengenoemde geval, of ik ook naar het Facebook advertentie-event zal gaan?

Even terug naar mijn basis. Wat wil ik? Voelt het goed om te gaan of is het teveel van het goede?

Beter leren luisteren naar je innerlijke stem, je intuïtie, kan op meerdere manieren, bijvoorbeeld:

  • mediteren
  • wandelen (bij voorkeur in bos of park)
  • dansen
  • in een reading
  • een retraite

Afgezien van de retraite neemt dit geen dagen in beslag. Waar het om gaat is dat je even een stapje terug doet en de tijd neemt voor jezelf. Een korte ontspanning geheel gericht op jou.

In de rust en stilte die dan ontstaat, krijgt jouw innerlijke stem de ruimte om van zich te laten horen.

Zoek het niet buiten, maar in jezelf.

 

Nieuwsgierig of ik naar het Facebookevent ga? Nee, het is teveel van het goede. Eerst alle nieuwe informatie verwerken voor ik mij in iets nieuws stort.

Ga uit van je basis

Met een warme groet,
Nicole

PS Ik ben een online training aan het ontwikkelen die je leert beter contact te maken met je intuïtie. Schrijf je in voor mijn Klip en Klare Weetjes, dan blijf je eenvoudig op de hoogte.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.